Sajnos dízel kell

2014.08.01. 10:40

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!

Azzal a reménnyel fordulok Önhöz, hogy ha már három hónapja keresgélek, nézelődök de nemtudok dűlőre jutni, Ön talán segítséggel lehet a döntésemben. Kétmillió forintunk van autóvásárlásra, van egy nyolcéves 1.8-as benzines Avensisünk e mellé kell egy dízel autó. Nem részletezném miért, sajnos dízel kell.

Hosszú ideje ráakar beszélni a szerelőm hogy régebbi tipusú 1.9 TDI-t vegyek, de egyszerüen nem merek 14-16 éves autót vásárolni pedig olcsóbban is megusznám de akármennyit néztem meg azzal valami büdös volt. Ezért fiatalabbakat kezdtem el nézegetni, az Oktavia kombija sokkal szebb és talán tágasabb is, viszont a Kia dízelről csak jót hallok, a PD-kről nem igazán. Félek a többszázezres meghibásodásoktól viszont az Ön korábbi válaszaiban olvastam hogy bátran ajánlja.

A keret adott, hírdetés van dögivel de nem tudok dönteni, mert van Ceed-ből 300 ezret futott, és van Octáviából 200 ezret futott vagy 20 darab de az valószinű tekergetős.
Hálás lennék ha segítene a döntésemben


Tisztelettel:
Gergely

Kedves Gergely!

Az 1.9 PDTDI-től nem kell félni, nekem is van egy, azzal járok Németországba, rendszeresen 160-180 között, és egy tüsszentés nélkül teszi a dolgát. Meghibásodások minden autóval lehetnek, az néha százezrekbe fáj, és az nem is esik jól senkinek, de ilyen ez a popszakma. Kétmillió forintért már lehet jó Octaviát kapni, ha nem biztos az autóban, vigye el egy márkaszervizbe, ott utána tudnak nézni, hogy mikor, milyen óraállással volt az autó utoljára szervizbe. Kiából sem csak 300 ezret futott darabok vannak, lehet kisebb futással is autót találni, legfeljebb öregebb lesz. Tudja, nem évjáratot, állapotot veszünk.  
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.