Városi egyterűt, de melyiket?

2014.08.27. 07:34

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!

Szeretném lecserélni a 99'es Toyota Corollánkat egy újabb, szinte csak városban használt autóra. Egyterű lenne a legmegfelelőbb, mert sajnos feleségemnek a gerincproblémái miatt nem igazán jók a sima kisautók. Két gyereket kellene iskolába, edzésre hordani, napi 40-50 km-t menne, én benzinesben gondolkodom. Néztünk már mindenfélét: Citroen C3 Picasso, Kia Venga, Yaris Verso, de nemigazán tudunk dönteni. A keret kb. 1,5-2 millió Ft, ebbe átírással meg mindennel bele kell férjünk.

Mit gondol, milyen kisautót érdemes venni erre a célra?


Üdvözlettel: Attila

Kedves Attila!

Kia Vengából a legolcsóbb is 2,5 millióba kerül a hahu-n a válasz írásakor, így azt ki is húzhatjuk a listáról. A Citroen C3 Picasso szintén nem fog kijönni ebből a pénzből, a legolcsóbb 2.1 millió, a többi lényegesen drágább. A Yaris Verso teljesen jó választás, egy kicsit magasabban ül benne a felesége, és ugyanazt a megbízható technikát kapja, mint a többi Yarisban, csak kicsit nagyobb benne a hely.
Személyes kedvencem a Honda Jazz szintén jó lenne, kívül kicsi, belül nagy, keveset fogyaszt, sose romlik el, az üléspozíció hasonló, mint a Yaris Versoban. Én Jazzt vennék vagy Yarist.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.