Egyeztethetetlen igények?

2014.08.31. 20:45

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Becsületesnepper!

Elég fura helyzetben vagyok. Külföldről hazaköltözéskor le kell cseréljem az öreg E38-ast egy praktikus kisautóra. Több szempontot gyűjtöttem össze, de megoldhatatlannak tűnik az ideális autó. Első és fontos szempont, hogy feleségem végre szeretne vezetni (az 5 méteres autóval nem volt megbékélve) és szeretne kicsi autót, hogy ne féljen a méretétől. Én nagyon szeretem a nagy kényelmes autókat, de persze elférek (187cm, 100+ kg) egy kicsiben is, ha okos a belsőtere. Takarékos kéne (ez persze furcsának hathat a 7-es után, de változunk), főleg városi használatra, néha utazgatni. Jó lenne, ha majd ez első gyerek az összes cókmókjával is beleférne, de ha nem, akkor majd bővítünk. Megbízható, nyúzható autót szeretnék. Viszont eléggé fázok a távolkeleti autók furcsa dizájnjától, nem véletlenűl volt egy nagy német tepsim. Az a látvány tetszett. No és az egészre lenne durván 1 millió forint.

Tisztában vagyok vele, hogy átülni egy kisautóba mindenképp furcsa lesz, de most a praktikusság a szempont, meg hogy magyarországi fizetésből tudjuk majd tankolni. Német autókat néztem (pl. VW Beetle 1.6 - nuku csomagtér), vagy Golf, Polo? Vagy esetleg Skodát, de melyiket? Kisautóban nem keresem a vagányságot, vagy a sportosságot. Az eleganciát többre tartom. Persze pont azért kérdezek itt, mert vannak amiket eleve kizár az agyam, pedig lehet hogy pont jó lenne. Nehéz ügy, mert le kell adjak az igényeimből, úgyhogy jó lenne valami okos megoldás.


Köszönettel: Ákos

Kedves Ákos!

A Beetle tényleg nem nagy, a kaszni formája volt a legfontosabb, nem a praktikum, de legalább kicsi a csomagtartója. Az egy Golf IV retro ruhában, műszakilag nincs vele baj, de korlátozottan alkalmas nagyobb nyaralásra pont a csomagtartó mérete okán. Egy Golf jobb lenne erre a célra, van belőle kombi is, annak már használhatóbb a csomagtere. Ha a limuzin forma jobban tetszik jobban, akkor ott van a Bora, és ebből is van kombi.

Skodák közül vennék egy Octaviát, belső méretei megegyeznek a Golf IV-ével, hiszen közös gyökereik vannak, de a csomagtartója kifejezetten nagy, még két gyerekkel is elég. Mechanikailag ugyanaz a technika van mindegyik VW csoportosban. Tudom, hogy nem szereti a távol keleti dizájnt, de egy Avensis tökéletes lenne. Megemlíteném még az egyes Focust is, nagyon jó kocsi, és ennyiért már a jobbakat lehet kapni.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.