Dízel kombit hétvégi kiruccanásokra

2014.09.04. 10:41

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!

Horgászom és öregszem. Egyre több a felszerelésem, ezért nagyobb autó kéne. Jelenleg egy nyolcéves Honda Jazzem van 205 ezer kilométerrel. (Soha nem volt problémám vele.) hasonlóan megbízható autó kellene. Az éves futás ill. a csomagtartó méret miatt a dízel Octaviákat, illetve Mondeokat nézegettem 1,5-2 millió Ft között. Melyiket ajánlaná? Más típus is szóba jöhet. Nem vagyok egy autó szakértő. A hétvégi kiruccanások mellett napi munkába járásra is kellene, ami csak 10-10 kilométer oda-vissza.


Várom megtisztelő válaszát.


Tisztelettel: István

Kedves István!

Én is csendes őrült vagyok, így első kézből tudom, hogy nincs akkora csomagtartó, amekkorát egy horgász ne tudna megtölteni. Ha a két Ön által említett típus közül kellene választani, akkor mindenképpen az 1.9-es dízel Octaviát javasolnám. A Mondeóban is óriási hely van, de sokkal hisztisebb a befecskendező rendszere, és annak a javítása megközelítheti a 400 ezer forintot is. Ha mást kellene mondani, akkor Accordot vagy Avensist mondanék, de a Skoda is teljesen jó lesz.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.