Három gyerekhez mekkora az elég nagy?

2014.09.16. 11:01

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!

Három gyerekes apa vagyok, aki jelenleg egy Focus C-Maxot hajt. Az autót olyanra szeretném leváltani, aminek nagy a helykínálata, azaz akkor is kényelmesen ülnek majd benne a gyerekek, ha 180 cm fölé nőnek, és a megpakolása sem okoz gondot, ha pl. sátrat, kutyát, biciklit is vinnénk valahova (vagy esetleg kisebb bútort, hűtőt kell vele szállítani).

Van aki azt mondja, hogy ilyen tervekkel a Ford Transit, Renault Trafic, VW Transporter stb. típusú autók jöhetnek csak szóba, mert a Ford S-MAX/Galaxy, VW Sharan, Mazda MPV, C4 Picasso és társai nem jelentenek ugrásszerű növekedést a jelenlegihez képest sem az utas-, sem a csomagtérben.

A problémám, hogy a tesztek szerint a kisbuszoknál érezhető (főleg az utasok részéről) a teherautós alap, felszereltségük jóval silányabb, mint az egyterűeké (lásd alap T5), és töréstesztjeik sem túl fényesek (a Fiat Scudotól pl. ez rettentett el leginkább).

A kérdésem az lenne, hogy Ön mit ajánl: a méret a lényeg, és ehhez a kisbusz a megfelelő választás, vagy inkább maradjak a kényelmesebb egyterűeknél, és vegyek tetőcsomagtartót? Megköszönném, ha néhány Ön által előnyben részesített típust is megjelölne.


Köszönettel:
Barnabás

Kedves Barnabás!

Egyáltalán nem kell ekkora autót vennie. Abból, hogy a gyerekek 180 centi fölé nőhetnek, éles ésszel arra következtetek, hogy fiúkról van szó. Történetesen mi is négyen vagyunk fiútestvérek, és amikor 180 fölé nőttünk, már nem feltétlenül akartunk a szüleinkkel nyaralni menni, sokkal inkább a haverokkal. Az S-Max, Galaxy, Sharan, stb autók nagyobbak, mint a C-Max, és öt személlyel még mindig nagy csomagtartójuk van.

Szerintem nem érdemes évi egy hétre optimalizálni az autó méretét. A kerékpár és egyéb nagyobb csomagok szállítását meg lehet oldani egy kerékpár szállítóval vagy tetőbox-szal. Az Ön által felsorolt autók teljesen megfelelnek a célnak, az MPV rozsdásodási hajlama lényegesen nagyobb, mint a többinek, arra nagyon kell figyelni.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.