Autót négy gyerekhez, maximum 1,3 millióig

2014.10.25. 10:26

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!

Négy gyermek mellé keresünk megbízható autót. Több típusról gyűjtöttünk infókat, s végül régi szerelmünk, a Previa és a 7 személyes Dacia maradt fönn a rostán. Előbbi azért, mert japán és megbízható, utóbbi pedig az ára és felszereltsége miatt. Maximum 1,3 millió forintunk van rá.

Mit gondol? Inkább egy öregebb, de megbízható, fapadosabb Toyota vagy a frissebb megjelenésű, fényesebb, extrább és pár éves keleti modell legyen a befutó?

Vagy van esetleg tippje, melyik márkát és típust érdemes még szemügyre vennünk?


Köszönettel:
Balázs

Kedves Balázs!

Ha a Previa második generációjára gondol, akkor azzal kapcsolatban megjegyezném, hogy nagyon jó autó, de 1,3 millióért nem kapni jó Previát, csak Previának látszó tárgyat. Máris csak a Dacia maradt, ami kicsit egyszerűbb, igénytelenebb kivitelezésű, kárpitozású, mint az átlag autó, de megbízható. Én elgondolkoznék egy Fiat Multiplán is, a formája ugyan megosztó, de egy praktikus autó hat embernek, és rendes csomagtartója is van a hat ülés mellett.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.