Automataváltós kisautót a feleségnek

2014.11.09. 13:02

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Becsületes Nepper,

Feleségemnek szeretnék automata váltós kisautót (de 4 személyest) venni. Az egyetlen "extra" igény a légkondi. Ideálisan 2 millió körüli használt megfelelne, de nem bízunk a km óra visszatekerések és egyebek miatt a jelenlegi autópiacban. Új autó esetén max 3,5 milió Ft lenne a keret. Ami felmerült: Toyota IQ (de már nem látom a Toyota honlapján), Aygo, Volkswagen Up, Fiat 500, Kia Picanto, Renault, Citroen... + amit tanácsolsz. Hagyományos, egyszerű automata váltó kellene. Melyiket érdemes választani megbízhatóság szempontjából? Hosszú távra tervezünk.


Köszönettel,
József

Kedves József!

Toyota IQ-ban most ültem, így arról be tudok számolni. Nagyon minőségi kis autó, igényesen meg van csinálva, nagyon pici a fordulóköre, a váltója nem olyan rángatós, mint a Smartoké, hanem normálisan vált. A négy személyes kritériumnak csak akkor felel meg, ha önök nem akkorák, mint én, mert mögém nem ül senki, az biztos, és a csomagtartója is jelképes méretű. A Fiat 500-as jó kis kocsi, de nem ültem még automatában soha, a VW Up-hoz szintén nem volt még szerencsém, mert túl újak. A Honda Jazz jelenlegi modelljét tudnám jó szívvel ajánlani, az tényleg négy személyes és nem romlik el. A váltójában kell 40 ezrenként olajat cserélni, és csak a gyárit szabad beletenni, semmi mást, egyébként semmi különösebb odafigyelést nem igényel, csak a kötelezőket.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.