Lehajtott Passat vagy fiatalabb Laguna?

2014.11.13. 10:29

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületes Nepper!

Autóvásárlás előtt állok, havi 5000 km-t szeretnék megtenni jellemzően autópályán. Mivel félek a használt piacon tapasztalt problémáktól, így igyekszem ismert előéletű autót vásárolni.

Meg is van a két jelölt:

- Az egyik egy 2006-os évjáratú 1.9-es dízel Passat, mely 300e Km-t futott, egyébként szép állapotú, de a km-ek nem múltak el nyomtalanul sem a belsején, sem a külsején.
- A másik egy 2008-as évjáratú Renault Laguna 2.0dci, mely 100e Km-t futott, egyértelműen látszik is rajta, hogy még teljeset újszerű.

Mindkettő leinformált törésmentes, egy barátom cégének a középvezetői használják újkoruk óta normális körülmények között. A felszereltség kb. ugyanaz, nem döntő tényező. Kizárólag e két autó között szeretnék dönteni, mert mint mondtam előéletüket ismerem, illetve elég baráti áron kapom mindkettőt.

Számomra az autó használati cikk, nem érdekel milyen embléma van rajta, a lényeg, hogy egy felsőközepes nyújtotta kényelemben és biztonságban tudjak közlekedni, ám azt a lehető legkisebb költségekkel.

A kérdésem az tehát, hogy válasszam a rossz hírű mindenki által szidott, ámde harmada km-t futott, fiatalabb, szebb állapotú franciát, vagy döntsek mindenki kedvence: a VW mellett a nagy futásteljesítmény, és jóval kopottabb állapot ellenére.


Köszönöm válaszát!

Kedves Kérdező!

Nehéz kérdés! Gondolom az árak összhangban vannak a futásteljesítményekkel és az évjáratokkal. Az a baj, hogy látnom kellene mindkét autót, hogy el tudjam dönteni, melyik legyen a befutó. A kissé használtabb Passatból is még csodákat lehet csinálni egy kis ügyességgel és pénzzel. A 300 ezret futott 1.9-es Passat még sokáig jó lehet, de egy csak százezret futott Laguna elgondolkodtatja az embert. Ebben az esetben nem tudok racionális választ adni, ezért az érzelmeimre hallgatok. Így látatlanban a Passatot venném, mert alapvetően nem vagyok rönós. A Passat egy jól összerakott autó, és az 1.9 TDI-ben nagyon bízom. Ha a Passatban a kétliteres PDTDI lenne, akkor a Lagunát mondanám.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.