Nagy, megbízható kombit millió alatt

2014.11.23. 08:27

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!

Jelenleg két 3 év alatti gyermekem van, valamint egy Mazda 626 1.9-es '92-es kocsink. Ezt szeretnénk lecserélni egy kombira. Jelenleg ami megfizethető és tetszik is nekünk az a RENAULT LAGUNA 1.8 Dynamique és az OPEL OMEGA C 2.2 16V Elegance. Mind a két kocsiról hallottunk jót-rosszat egyaránt. A véleményét szeretnénk kikérni, hogy melyiket lenne érdemes megvenni, ha egy nagy, kényelmes és megbízható autót szeretnénk?

Köszönettel:

Gábor

Kedves Gábor!

Jó lett volna, ha megjelölnek egy érték határt, mert így a két megadott típusból tudok csak következtetni, hogy kb. 600-800 ezer forint körül nézelődjek. Ki lehet ezekből fogni jót is, de nagyobb eséllyel tud mellényúlni. A C Omegából alig van, nem lehet válogatni kötöttük, és arányaiban sok a végletekig lelakott példány. A Laguna sem öregszik szépen, sőt, és az elektromos rendszer nyűgjeiről még nem is beszéltünk. Ezeknél az autóknál azért el tudok képzelni jobbat is.

Egy 97-től gyártott Passat, 1.8-as motorral már sokkal jobb ezeknél. Ilyen idős autóknál már oda kell figyelni a rozsdára, a Passatnál is előfordulhat a csomagtér ajtón, a hátsó szélvédő aljánál, illetve a kerékíveken. 800 ezer környékén már lehet venni 2001-2002 körüli jó Mondeót is 1.8 vagy 2 literes motorral, abban nagyon nagy hely van, és a benzinesekkel nem szokott baj lenni.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.