Kicsit a városba, nagyot hosszú utakra

2014.11.25. 12:58

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!

Elérkezett a pillanat, hogy a családi kocsi (VW Polo Classic 1.6 75LE) nem elég, két autóra lenne szükség. Egy kis autóra a városi cirkálásokhoz a szülőknek és egy nagyobbra nekem, mivel a munkám miatt hosszabb távokat is kell autóznom. Kis autóban 2000-2005 közötti Nissan Micra, Honda Jazz, Mitsubishi Colt vagy Suzuki Alto/Swift az elképzelés, mindenképp benzines autó.

Nagyobb autóban nekem a japán középkategória maradt versenyben (1998-2004 közötti Mazda6, Accord, Galant, Primera. Főleg Mazda 6 és Accord). Vegyes használatról lenne szó. Alapból benzines autóban gondolkozom, de felmerült bennem a dízel gondolata is. Ebben kérem a segítségét, hogy ossza meg velem a véleményét, tapasztalatait a fent említett japán dízelekről, mik a buktatók, érdemes-e venni, vagy maradjak a benzinesnél, azzal nem nyúlhatok nagyon mellé!

Köszönettel:

Zoli

Kedves Zoli!

Sajnos nem írt értékhatárt, pedig az nagy segítség lett volna. A kis autók közül a Jazzt vagy a Yaris-t javasolnám elsősorban, de jó lehet a Colt vagy a Micra is. A 2003-tól gyártott Micra vezérműlánca szokott korábban tönkremenni, más nem nagyon. A 2003-ig gyártott Micráknak semmi bajuk, és 600-700 ezerért már nagyon jókat lehet kapni.

A nagyobb autóknál is csak évjáratot adott meg, és pl. az Accord esetében 2003-ban volt egy modellváltás, és ez az árakban is jelentkezik. Ezek közül az Accord a legnagyobb kedvencem, de a Mazda 6 is jó, csak azt nagyon meg kell nézni, mert rohadnak, elsősorban a hátsó kerékíveknél. Galantból sajnos már nagyon régen nem láttam jót, egyszerűen elfogytak. Én elgondolkodnék még egy Avensisen is. Dízel esetben a 2.2-es Accordot tartom a legjobbnak, de dízelt csak akkor vegyen, ha sokat (25-30  ezer fölött) megy.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.