Családi autót városba

2014.11.29. 15:35

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületes Nepper!

15 éves swiftünket szeretnénk lecserélni, 8 évnél nem öregebb, szívó benzinesre (évi 15.000 km, 90%-ban városban, évente 1-2 hosszabb út, nyaralás). Sajnos nem egyszerű a dolog, mert legfeljebb 1,3 millió Ft áll a rendelkezésre, és a család megfogalmazott pár kritériumot, amik nem könnyítik meg a vásárlást: Legyen kicsit nagyobb csomagtartója, mint a swift sedannak, de semmiképpen ne legyen kombi, lehetőleg 4 ajtós legyen, 5 ajtós csak akkor, ha elég nagy a csomagtartó (400 liter legalább), valamint hátul férjen el két ember. A suzuki fenntartási költségei barátságosak, az utód se legyen pénztemető, valamint fogyasztása se legyen sokkal magasabb. Felszereltség terén nincsenek nagy igények, klíma, abs, légzsákok.

A következő autók szimpatikusak:

Megane II limousine, 1.4, vagy 1.6 (többen is mondták, hogy rengeteg elektromos nyűg lehet)

Octavia I vagy II 1.4 (úgy tudom az 1.6 nem a legjobb konstrukció, többet fogyaszt és nem megy jobban)

Focus II 1.4, 1.6

Corolla is tetszene, de 1.3 millióba nem fér bele ilyen korú.

A fenti típusok közül melyiket tudná ajánlani, milyen motorral, esetleg ajánlana más modelleket? Kérdésem lenne még, hogy 200.000 km felett futottat vehetek-e, ha még bele szeretnék tenni legalább 90.000-et?


Válaszát előre is köszönöm,
Üdvözlettel,

Szilárd

Kedves Szilárd!

Ilyen évjárat korlátokat nem tennék bele a keresésbe, mert nem fog az autó tíz évesen egyszer csak elbomlani a lámpánál, és csak saját magunkat szorítjuk fölösleges keretek közé. A másik dolog, hogy 200 ezer kilométernél nem áll meg a világ, utána is van élet, egy karbantartott autónak nem lesz baja utána sem. Ha a 200 ezres futást el tudja fogadni, akkor fogadja el a nyolc év feletti kort is. Ott van a Csikós, minden autójuk öregebb, mint harminc év, többször megkerülte a Földet az összes, mégis mozog velük a család.

Abba bele kell törődnie, hogy az új autó többet fog enni, mint a Suzuki, mert annál minden többet eszik. A Megane-nal tényleg lehetnek elektromos gondok, azt nem is javasolnám. Az Octavia II-es nagyon jó kocsi, de jó Octavia II-est nem kap ennyi pénzért. A Focus is jó lehet, de a Corollával járnának a legjobban, maximum öregebb lesz nyolc évesnél, és akkor mi van?

 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.