Mazda 6-ból dízel vagy benzines?

2014.12.10. 11:51

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!

Szeretném lecserélni megörökölt öreg Renault Megane-omat, maximum 2.5 millió forintig. Sokmindent nézegettem és összességében nagyon megtetszettek a Mazda 6-osok. Ebben az árkategóriában lehet 100 000 km körüli futásteljesítményű, 2006-2007-es évjáratú autót is kapni, ugyanakkor ezek szinte mind dízelüzeműek. A különböző fórumok alapján nem tűnik rosszabbnak a Mazda-dízelek meghibásodási aránya a többi, hasonló kategóriájú típusnál, de azért a fenti tény elgondolkodtat.

Évi 20000 km körüli és összesen kb. 40% városi használatot tervezek. Legalább 6-8 évre szeretném megvenni az autót. Merjek belevágni vagy inkább még gyűjtögessek fiatalabb autóra esetleg másik, hasonló kategóriájú gépkocst keressek (második választásom a Honda Accord lenne)? Jobbak a benzines Mazdák mint a dízelek?


Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
József

Kedves József!

Jók a dízel Mazdák is, de ezekben már van részecske szűrő, amit előbb utóbb cserélni kell majd, ahogy a kettőstömegű lendkereket is. A befecskendező rendszerük elég megbízható, de mint minden ez is elromolhat. Ezek a tételek fájni fognak, az biztos, de egy dízel autó ezzel jár. A benzines üzemeltetésében kevesebb akna van, és hosszú távon nem biztos, hogy a dízel kisebb fogyasztása visszahozza az üzemeltetésben lévő többletköltséget. A másodikként említett Honda Accord szintén nagyon jó autó, igazából ez a személyes kedvencem. Nem akarom rábeszélni a Hondára, ha a Mazda jobban tetszik vegye azt, jól járhat azzal is.
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.