Ingázó olcsóság friss jogsihoz

2014.12.11. 18:56

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!

Friss jogsis első autót keresek, azonban én nem a csajokat vinném benne, hanem magam ~50 km (durva kerekítés fölfelé) ingázásra naponta. Ez főleg főút, de lehet, hogy autópálya még nem dőlt el, melyik a gyorsabb. Ami fontos, az az olcsó szervizelés, és az alacsony fogyasztás.

Család nemigen van, így 4-5 embert egyszerre vinni szökőévente egyszer kellene. És bele kell férnie az 5-600 ezres keretbe. A táv miatt dízelben gondolkozom. Azonban eléggé elrettentőek az alkatrészárak, porlasztócsúcs, és társai.

Hogy miket kerestem, inkább nem sorolnám fel, mert azt senki sem olvasná el, olyan hosszú lista.
Létezik egyáltalán az általam felfestett gépezet dízelből? Benzinest nemigen néztem, de nyitott vagyok minden megoldásra.


A válaszát köszönöm!
Sándor

Kedves Sándor!

Valami régi szívó dízelt vennék erre a célra, mint a Saxo 1.5 D. Nem megy tönkre, kimegy a világból négy liter gázolajjal. Az aszfaltot nem fogja fölszedni, de nem is ez a cél. Ugyanez a technika van a Peugeot 106-ban is, csak egy kicsit más köntösben. Az alkatrészek olcsók, és abból is kevés kell hozzá. Egyedül a hátsó futómű meghibásodására kell figyelni. Néha klímás példányokat is lehet találni.
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.