6-7 személyes benzinest gyerekszállításra

2014.12.15. 11:04

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!

Hónapok óta mindig érdeklődve olvasom tanácsait, igazán hasznos böngészni őket, nagyon köszönöm a ráfordított idődet. Autóváltásunkkor legalább 4 gyerek szállítására alkalmas kb. 4-5 éves autóra lenne szükségünk - mivel éves szinten kb. 15 ezer kilométert megyünk és a mindennapi használatban leginkább rövid utak szerepelnek (ovi, bevásárlás, ilyesmi) benzines autóra lenne szükségünk.

A problémánk az, hogy a 6-7 személy szállítására alkalmas autók többsége dízelüzemű ... illetve majdnem minden típusból vannak benzinesek is, de jóval kisebb darabszámmal (pl. Galaxy 29/362, Sharan 15/323, C4 Picasso 7/129 stb). Kérdéseim a következők:

1. Érdemes lehet-e a kisebb darabszámú benzines példányokból válogatni, vagy lehet ennek valami hátárnya (ezek fejlesztésére kisebb erőket mozgattak meg és kevésbé megbízhatóak, esetleg az alkatrészellátottság kedvezőtlenebb)?

2. Úgy láttuk, hogy a Zafira az, aminél még sok a benzines. Mennyire tartod megbízható/elromlékony autónak a többi egyterűvel összevetve? Van esetleg valami tanácsod, amire ügyeljünk a vásárlásnál?

3. Te milyen 6-7 személyes benzines autót vásárolnál a 4-5 éves korosztályból?

Segítséged előre is nagyon köszönöm, további jó munkát kívánok.


Üdvözlettel,

Péter

Kedves Péter!

 Azért kevesebb a benzines, mert dízelmánia van. Mindenki keveset akar tankolni, és a modern turbódízelek még jól is mennek. Kevesen gondolnak bele a kettőstömegű lendkerék illetve a részecskeszűrő árába, és ezek cseréjekor sok ember arcáról lefagy a mosoly. Kettőstömegű egyébként van néhány régebbi szívó benzines autóban is, nemcsak a modern kis turbós benzinesekben, igaz ezek aránya elenyésző a dízelekhez képest. Benzines egyterűből mindenképp szívó motorost vennék. Nem rossz a Zafira sem, de szerintem a Ford S Max vagy a Citroen C4 Grand Picasso jobb, illetve nekem szimpatikusabb, de legjobban a japánokban bízom, mint a Mazda 5, a Mitsubishi Grandis vagy a Toyota Verso. Ha nem ragaszkodik a 4-5 éves korhoz, akkor nagyon jó még a Toyota Avensis Verso is.
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.