Családnak dízel kombit?

2014.12.20. 13:21

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!

Régi Swiftemet cserélném a család bővülése miatt egy dízel kombira. Évi 20-25 ezer kilométert mentem eddig vegyesen, de általában melóba csak 40 kilométert egy nap.

Kinézet modell:
2000-2004 Skoda Octavia 1.9 TDI
2000-2004 Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Mind a két modell nagyon tetszetős. Skodát szó-szó ismerem, de az olasz szerelem lenne. Mennyire megbízható az olasz motor? Egy millióm van a vásárlásra. Esetleg alternatíva?


Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel Balázs

Kedves Balázs!

Mindkét motor jó, de az 1,9 TDI szerintem jobb, és elterjedtsége okán többen értenek hozzá. A nagyobb különbség inkább a futóműben rejlik, az Alfáé sokkal érzékenyebb, ott fogyóeszköz a lengőkar és a stabilizátor szilent. A lengőkar cseréje egyszerűbb, a szilent cseréjéhez le kell venni a bölcsőt, Mivel ez nagy munka, sok Alfának kopog a stabilizátora. A Skoda futóműve sokkal egyszerűbb, és olcsóbbak is az alkatrészek hozzá.
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.