Két felnőtt, egy gyerek, egy kutya

2014.12.25. 17:44

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepper!

Jelenlegi 2 felnőtt, 1 kutya felépítésű családunk tavasszal remélhetőleg egy gyermekkel bővül, ezért időszerű egy második autó vásárlása. A családfő lehetőség szerint nem cserélné le - jogosan - imádott BMW 123d autóját, ami mindennapi használatban van. Nagyrészt egyedül használja, de gond nélkül elférünk benne hárman is hosszabb útra. Plusz egy gyereknél azonban, főleg a hátsó ajtó hiánya, valamint a csomagtartó mérete miatt nem elegendő. Tehát olyan autóra lenne szükségünk, amiben négyen csomagokkal kényelmesen elférünk.

Ő elsősorban kombiban gondolkodik (Opel Astra H), azonban tőlem, mint nő, nagyon idegen egy kombi. Örülnék egy fokkal nőiesebb, de mégis elég tágas autónak, tekintettel arra, hogy elsősorban én használnám. 1,4 millióig nézegettem VW Golf Plus, Seat Altea, Mazda 3 autókat elsősorban. Érdekelne a véleménye, javaslata.

U.I. a kutya nem az ölben elférős fajta (boxer), ezért egy embernyi hely neki is kell :)

Köszönettel,

Kata

Kedves Kata!

A H Astra nem rossz autó, de egy kombi belőle a legkevésbé sem nőies, megértem az ellenkezését. Az ön által felsorolt típusok közül a Mazda 3 a legjobb. A rozsdára kell odafigyelni, elsősorban a hátsó kerékíveken, más bajuk nem szokott lenni, nagyon jó autók. A Golf Plus egy kicsit más Golf, semmi különös. A Seat Altea ugyanazokból az elemekből építkezik, mint a Golf, lévén egy családból származnak. Szerintem a Mazda 3 jobb autó ezeknél.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.