2015.01.18. 10:37

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!

Dízel egyterű nagy családi autónk mellé szeretnénk a feleségem részére egy használt városi kisebb autót venni.

A feltétel az ő részéről, hogy legyen benne klíma, valamint ABS. Könnyen lehessen vele parkolni, mindenképpen csapott hátú legyen, három, de inkább öt ajtós kivitelben. Ha néha hosszabb távra is menne vele, akkor is vállalható legyen. Nem garázsban tárolnánk ezért fontos lenne a megbízhatósága, ne legyen túl "kényes" szerkezet.

Főleg városban használná (bevásárlás, gyerekek szállítása, munkahelyre bejárás)
A klíma miatt és a viszonylag kisebb vezetési rutin miatt én a dízeleket gondolnám neki (talán kevésbé fullad le), de lehetőleg a nem turbósakat.

Tetszik neki a Golf III, IV, illetve a Renault Clio is. Bár utóbbitól francia volta miatt óv a szerelőnk... Ön milyen autókat javasolna?


Előre is köszönöm válaszát!

Üdvözlettel:
Zsolt

Kedves Zsolt!

A kisebb vezetési rutin miatt egy dízel autót nem feltétlenül könnyebb vezetni, a kuplungot pedig egy nap után remélhetőleg megszokja a felesége, és megy vele. Mindenképpen szívó benzines kisautót vennék erre a felhasználásra, mert a rengeteg hidegindítás, és hidegen való használat nem tesz jót a dízelnek. A Renault Clio egyáltalán nem rossz kis autó, hiába óvja önöket a szerelője, persze lehet mellé is nyúlni. Én még elgondolkodnék a Ford Fiestán vagy a Toyota Yaris-on is.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.