Dízelt évi negyvenezer kilométerhez

2015.01.21. 10:53

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!

Egy 11 éves Volvo V70 típusú, D5 kódjelű 163 lóerős motorral szerelt autót cserélnénk egy hasonló paraméterekkel bíró újabb autóra. A Volvo fullextrás, 5,8-6,2 litert fogyaszt nagy átlagban és gyári turbó, valamint kuplung van benne, annak ellenére, hogy közel 400.000 kilométert futott.

A kérdésem az lenne, milyen autót tudna ajánlani helyette évi 35-45 ezer kilométeres futásteljesítményhez, ami hasonlóan megbízható és csalódásmentes? Őszintén szólva nem szívesen ülnék vissza 4 hengeres dízelbe, talán a Honda 2.2-es dízel motorja, amiről pozitív dolgokat lehet hallani.

A keret kb. 3 millió forint lenne, de ennyiért ebben a kategóriában elszomorító a helyzet, mivel vagy fapados autókat lehet találni, vagy kétes előéletű sok kilométert futottakat.

Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Levente

Kedves Levente!

Ha ennyire elégedett a Volvóval, akkor vehet ugyanilyet, csak fiatalabbat. Hárommillióért lehet közülük válogatni, és ennyiért már vannak tényleg normális darabok. A Honda Accord 2.2-es dízele személyes kedvencem, szinte olyan halk, mint egy benzines, stabil a befecskendező rendszere, nem szokott elromlani. Választék sajnos nem nagy van belőle, de nincs kizárva, hogy talál olyat, ami megfelel az elvárásainak, csak ki kell várni. Az autó vásárláshoz türelem kell, ha elkezd kapkodni, a végén beleül valami kevésbé jóba, csak már legyen valami felkiáltással.
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.