RS Octavia után valami szintén erőset

2015.01.26. 13:40

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!

Segítségét kérném autóvásárláshoz. RS Octaviamat cserélném egy ugyancsak megbízható, takarékosabb autóra, amiben persze van valami erő is. Tapasztalatom szerint benzines autó amelyik megy az fogyaszt is, ezért gondolkodtam el a dízel autókon.

Elvárások: évjárat 2002-től felfele, ne legyen nagy autó (gondolok itt A6 méretre), legyen minimum 110LE, 5000 euró-ba férjen bele, keveset fogyasszon és persze megbízható legyen.

Eddig amiken gondolkodtam: Audi A3-A4 2002-2004 1,9TDI 131LE, Opel Astra H GTC 1,9 CDTI 150LE 2005-2008, Ford Focus 1,6/1,8 TDCI 109/118LE 2005-2010. Tetszenek a 2004-től gyártott A3-asok is csak ahogy hallottam a 2,0 PD TDI motrokkal sok a baj. Ezekről mi a véleménye, melyiket ajánlaná? Esetleg valami más autó ami eddig nem jutott eszembe?

Előre is köszönöm segítségét.

Kedves Kérdező!

Szokásomhoz híven pavlovi reflexszel beböfögném a Honda Accordot, de ez a mérete miatt kiesik. De hogy ne hazudtoljam meg magam, és kidomborodjon a japán bérenc énem (és ezt olvasva a nagybátyám is tud rizsrakétázni nekem), bemondom a Honda Civicet (ufó).

Hogy az ön által említett típusokról is beszéljek, az Audiból mindenképpen az 1.9-es PDTDI-t részesíteném előnyben a 2.0 PDTDI-vel szemben, egyszerűen jobb. Az Opelben a Fiat multijet motorjai vannak, azok is szintén jó motorok. Fordból én inkább az 1.6-ost venném, az sokkal jobb, az aszfaltot nem szedi föl, de normálisan megy, emellett nagyon takarékos, öt liter körül el lehet vele járkálni. Ennél a motornál az olajcserére nagyon kell figyelni, jobban a megszokottnál. Ezeknél a motoroknál viszont viccen kívül jobb a Honda 2.2-es dízelje, szinte olyan csendes, mint egy benzines, kulturált járású, jól megy, dízelhez képest bírja a fordulatot, normálisan használva jól fogyaszt. Én leginkább egy 2.2-es dízel Civicet vennék.

 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.