Egyterű kell, annyi biztos

2015.02.10. 13:22

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!

Autóvásárlás előtt áll a család, amit már jó egy éve eldöntöttünk. Mivel 5 főre bővült a családunk, ezért úgy gondoltuk, hogy kénytelenek vagyunk lecserélni hőn szeretett Renault Clionkat.

Egyterű autóban gondolkodunk, mivel 3 pici gyerekkel 3 gyerekülés is jár és arra jutottunk, hogy jó pár egyterű autó 3 osztott üléssel van megáldva a hátsó (középső) sorban. Azt eldöntöttük, hogy csak benzines jöhet szóba, mivel legtöbbet (szinte majdnem csak) városban lenne használva.

Árban 1.8 millió lett meghúzva, mint plafon, de nem lenne baj, ha olcsóbban megúsznánk. A kérdéseim a következők lennének: jól teszem, ha a japán autókat (Mazda 5, Toyota Corolla Verso) részesítem előnyben mondjuk egy Citroen C4 Picasso-val szemben vagy sem? A majdnem kétszeres ár és a 2-3 év mínusz megéri-e egy Mazda 5 javára a Mazda Premacy-val szemben? Esetleg más alternatívát tudna-e Ön javasolni, ha nem öt, hanem minimum tíz évre tervezünk egyterű autót vásárolni?


Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Gabika

Kedves Gabika!

Alapvetően japán bérenc vagyok, de a C4 Grand Picasso egy nagyon jól sikerült autó. A Premacy már elég öreg, és a karosszériára kell nagyon odafigyelni, különös tekintettel a hátsó kerékívekre, ott szoktak először rozsdásodni. Ha tíz évre kalkulál, akkor számítson egy lakatolásra és fényezésre is. Én egy Toyota, Mazda, Citroen sorrendet állítanék föl magamnak, de mint említettem egyikkel sem járna rosszul. Ha hosszú távon gondolkodik, csináltasson egy rendes üreg és alvázvédelmet, mert a modern autókon eléggé elspórolták az alvázvédelmet, és emiatt nem ritka a tíz éves autó, amin már kezd csámcsogni a rozsda. Citroenből csak az 1.8-as és 2.0-es szívó motorokat javaslom a benzinesek közül.
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.