Benzines C Vectrát vennék

2015.02.13. 10:49

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!

Első saját autóm megvásárlása előtt állok. A keret 1,5-1,7 millió. Olyat szeretnék ami nagy, kényelmes, erős, biztonságos. Így jutottam el az Opel Vectra C Caravan-hoz. Ebből is a facelifes tetszik jobban. Éves szinten 8000 kilométert vezetek, emiatt benzinest szeretnék. Minden létező cikket elolvastam már, de tanácsot szeretnék kérni, hogy meg merjem-e venni a 2.0 turbós motorral. Tudom abban van kettős tömegű és turbó is, ami plusz hibalehetőség az 1.8-as motorhoz képest. E miatt félek tőle egy kicsit. Olyan motort szeretnék, amiben van elég tartalék, mert általában hosszabb utakra használnám.

Melyik motort ajánlaná? Mennyire rozsdásodnak ezek a Vectrák? Mire figyeljek oda, milyen típushibák lehetnek?

Esetleg hasonló összeállításban valami más márka?


Előre is köszönöm a tanácsot,
Antal

Kedves Antal!

A C Vecra egy nagyon tágas autó, és a megjelölt összegért tényleg jókat lehet venni. A kétliteres turbósat hanyagolnám, pont az ön által említett dolgok miatt. Egyszerűen fölöslegesen erős arra a felhasználásra, amire keresi az autót. Az 1.8-as motor teljesen megfelel autópályázásra is, a tartós 140-150-es tempó sem megerőltető neki. Az Opel motorokra jellemző az olajfogyasztás, ezek ilyenek. Ha szerencséje van, akkor kifog egy olyat, ami egyáltalán nem eszi az olajat, de egy normális mértékű olajfogyasztás simán belefér.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.