Benzines automatát 2,5 millióig

2015.02.14. 10:52

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!

Jelenleg egy 2004 Volvo V50 2.0D tulajdonosa vagyok, de mivel viszonylag rövid távokra használom (5 perc reggel hatkor a munkahelyemig, delutan 15 perc visza) és 240 ezer kilométer lesz benne hamarosan, szóval szeretnék tőle megválni mielőtt jönnének a komolyabb költségek. Hasonló vagy nagyobb autót szeretnék benzinesbe és feleségem miatt automataváltóst. Nem feltétlenűl ragaszkodom a kombihoz, lehet hatchback is illetve még a négyajtóst is megfontolom ha van benne elegendő hely egy, két kisgyermekes család bevásárlásainak, babakocsiknak, csomagoknak.

Max. kétliteres szívómotorra gondoltam pl. Honda Accord, Toyota Avensis, VW Passat. Ön szerint mit lenne érdemes választani max. 2.5 milló forintig?


Köszönöm a segítségét,
Tamás

Kedves Tamás!

A Passatban van multitronic váltó is, ami nem a legjobb. A DSG már sokkal jobb, jobban gyorsul és kevesebbet is eszik az ezzel szerelt autó, mint a kézi váltós. Az időben elvégzett olajcsere nagyon fontos az automatáknál, de ezeknél (60 ezrenként) különösen. A Honda Accord nagy kedvencem, de a Toyota is közel áll a szívemhez, de Toyotából alig van automata. A Honda és a Toyota motorja jobb, mint a VW FSI-je. Ha sorrendet kellene felállítanom, akkor a Honda, Toyota, VW sorrendet mondanám. A különböző automatákról Göbölyös Zsolt kollégánk írt egy kitűnő cikket korábban.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.