Kilométerfalót 1,5 millióig

2015.02.16. 10:20

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!

Autót kéne vennem munkahely váltás miatt. Havonta kb. 1500-1700 km-t mennék főleg autópályán. Kéne egy megbízható, ez a legfontosabb, relatív alacsony fogyasztású, kényelmes, biztonságos autó. Keret 1-1,5 millió. Sajnos több nincs, majd idővel. De mivel kilométerfalónak venném az autót, ezért nem hiszem, hogy bölcs döntés lenne egy drága autót vennem, mert a sokkilométeres futással pár éven belül igen csak sokat buknék autócsere esetén.

Az autó felszereltségét tekintve nincsenek nagy elvárásaim, bár ha tempomat lenne benne, azt jó szemmel nézném, hasznos lehet autópályán. Mit ajánlana?


Köszönöm a segítséget !

Üdvözlet

Kedves Kérdező!

Én vennék valami egyszerű, régi 1.9 TDI VW csoportos dízelt, mondjuk egy Octaviát. Nem kell elkölteni rá másfél milliót, bevált megbízható technika, az alkatrész olcsó hozzá, nem romlik el. A tempomat is egyszerűen megoldható, könnyen be lehet szerelni ezekbe az autókba utólag is, rengeteg tempomatos index kart árulnak a neten.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.