Sportos autót kétmillióig

2015.03.08. 14:00

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kétmillió forintig bezárólag szeretnék egy sportos autót vásárolni, amely alkalmas lenne a mindennapi használatra, ugyanakkor időnként ki tudnám vinni pályanapokra is. Ebben a kategóriában sikerült elég sok autót találnom, azonban a választás nem egyszerű. A legnagyobb probléma az, hogy az itthoni piac telítve van széthajtott csatalovakkal, és szinte alig találni gondos gazdától származó, szép példányokat. Szintén probléma, hogy már a családban is sikerült megtapasztalni, hogy az itthoni használt autók óráit előszeretettel tekerik vissza eladás előtt.

A keresett autók közül ígéretesnek tűnik az 1,8-as motorral szerelt Golf IV GTI, és a Seat Leon. Szintén megakadt a szemem a Mini Cooper S változatán, ami szerintem egy nagyon szép autó, habár sokan le akarnak beszélni róla, mivel szerintük a Mini egy "csaj autó”. Miután tovább nézegettem az autókat, rábukkantam a Focus ST170-es változatára, illetve nálam sem maradhatott le a 320i E46, aminek a hátsókerék hajtása fogott meg a többihez képest.

A választásnál fontos szempont lenne, hogy a motorból viszonylag egyszerűen lehessen elővarázsolni egy kis plusz teljesítményt, ami inkább háttérbe helyezte nálam a szívó motorokat.

Üdv
Dávid

Kedves Dávid!

A Mini Cooper S-ből csak a kompresszorosat venném. Azt kellene eldönteni, hogy az ismerőseinek akarja venni az autót vagy magának? Ha az ismerősei szerint csaj autó, akkor ők ne vegyenek maguknak, ha önnek tetszik, akkor vegye meg. A Cooper S szerintem mondjuk pont nem is annyira csaj kocsi. A Ford Focus ST-hez nem volt még szerencsém. Ha már a BMW 320i képbe jött, én elgondolkodnék a 325i-n vagy 328i-n is, mégiscsak több a ló, és hátul kapar.



Volt egy mondat, ami kiverte a szememet. "A választásnál fontos szempont lenne, hogy a motorból viszonylag egyszerűen lehessen elővarázsolni egy kis plusz teljesítményt, ami inkább háttérbe helyezte nálam a szívó motorokat." Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy a jó szívó motornak nincs párja, és a BMW-é jó, az 1,8 turbónál biztosan jobb. Szerintem ne nagyon akarjon plusz lóerőket elővarázsolgatni, minek belenyúlkálni abba, amit egy mérnök már kiszámolt. Üljön be egy BMW-be, és azt terelgesse bő gázzal egy versenypályán.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.