Alfa 156 kontra BMW E36

2015.03.09. 08:16

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!

Pár hónapja vásároltam egy Vectra C-t 150 ezer km-mel az 1000-es Swiftem mellé. 122 paci, benzin. Szíjak, szűrők, olajak lecserélve. Az autó tökéletesen működik, aber keine bugi. Kollégákkal vagy családdal megrakva persze tökmindegy lenne, de amikor egyedül autózom, bizony rövidebbre veszem a féktávokat.

Tudom, hogy én vagyok a naiv, hogy egy 1.8-as Vectrától sportot várok, de azért ez a dögunalom, tényleg mindennek a teteje. Úgy döntöttem, hogy lenyelem a békát (és a kárt) és lecserélem valami viccesebb vasra.

Elsősorban 325i és Alfa 156 lehet érdekes. 318i-m már volt, de az gyenge. A 25i jobb volna. Az Alfa az igazán fekete ló, eddig csak hallottam a fantasztikus futóműről és a feelingről. Ő is inkább hat hengerrel érdekelne.

Esetleg más egyéb típus, amire nem figyeltem fel, de azért megfelel az alábbi kritériumoknak. Az autót az Opel helyére szánom, amit a mérete, a Suzukinál nagyobb utazási komfortja és a biztonsága miatt vettem évi 20.000 km-re. Ezen kívül fontos még a teljesítmény, a hang és hogy ne hagyjon ott az út szélén. Nagyjából 1M-ót (esetleg többet) szánok rá papírozással, szervizzel együtt.

Tisztelettel: Gábor

Kedves Gábor!

"Az Alfa az igazán fekete ló, eddig csak hallottam a fantasztikus futóműről és a feelingről." A futómű tényleg fantasztikus. Fantasztikusan drága. Nem bírja a rossz utakat, hullik szét, drága a lengőkar, mert persze csak komplett lengőkart lehet cserélni. A stabilizátor szilent cseréjéhez szét kell bombázni az alját. Az Alfa hat hengeres motorja egyszerűen gyönyörű, és szépen is szól, de nem mondanám, hogy benne van a bugi. Sajnos elől kapar. A BMW sokkal jobb autó, és furcsán hangzik, de olcsóbb hozzá az alkatrész. Sokkal jobban bírja a strapát, a sorhatos motor szívesen forog, és a hangja is szép, pláne ha kap valami rendes kipufogót.

A BMW jó helyen kapar, és ha bugit keresi, akkor a BMW-t lehet gázzal is fordítani. Ha faragni akarja az autó, akkor a BMW-t sokkal jobban lehet módosítani, személyre szabni. Olaj legyen benne mindig elég és jó minőségű, akkor kimegy a világból.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.