Nyugdíjas párnak kisautót 2,5 millióig

2015.03.10. 10:47

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!

Nyugdíjas házaspár vagyunk, s 20 éves Opel Astránkat szeretnénk lecserélni. Elégedettek voltunk vele s eddig nem is tudtunk mást venni. Most úgy 2 és fél millióig tudnánk autóra szánni. Férjem Astrát venne /H/ kevés kilométerrel, vagy esetleg Toyota Corolla minél újabb és keveset futott. Nekem nagyon tetszik a Nissan Qasqai. Elsősorban városban közlekedünk, de évente néhány hosszabb utunk is van. Olvasgattam tanácsait, én is szimpatizálok a japán autókkal, de a szervízköltség riaszt vissza. Kérem ajánljon valamit, 1,4 ill. 1,6-os teljesítmény elég nekünk.

Köszönöm: Ildikó

Kedves Ildikó!

Ha szimpatizál a japán autókkal, akkor egy 2008-tól gyártott Honda Jazzt ajánlanék. Nem kell félni a szerviz költségektől, mert nem romlik el soha, Lecserélik a kopó lakatrészeket, tizenöt ezer kilométerenként az olajat, és kb. ennyi gondjuk lesz. Az 1.4-es már 99 lóerős, nem esik kétségbe az autópályán sem, és nem fogyaszt sokat. Az egyik ügyfelem küldte ezt a képet, aki egy ilyen 1.4-es Jazzt vett tőlem. Valószínűleg kisebb tempóval csinálta ezt a fogyasztást hosszú távon, de akkor is.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.