Első autónak Focus vagy Alfa 147?

2015.03.11. 10:31

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!

"Friss jogsihoz" szeretnék autót vásárolni körülbelül 800.000 Ft-ból. Több autót is nézegettem, de nyitott vagyok mindenre. A lényeg hogy benzines legyen, mivel nem hosszú távokra lenne használva és főleg itt városban használnám. Az autó lehetőleg sportos legyen és 2000-es évek feletti. Kialakításban nem szeretnék hosszú autót így egy ferdehátúra gondoltam. Sportos kinézet mellé nem kell hogy nagy erők társuljanak 1.4-es vagy 1.6-os motorral szerelt lenne a legjobb. Beltérre szép kialakítású legyen hátul nem kell sok hely mivel csak néha ülnének hátul elöl viszont lehet tágasabb mivel elég magas vagyok. Legyen megbízható és ne kelljen állandóan a szervizbe furikáznom vele.

Nem tudom ezek a paraméterek megoldhatók-e én igazából ezekre két autót találtam ami nagyon szimpatikus ez a Ford Focus 1.6 Ghia és a 147-es Alfa Romeo (a 105 lóerős amiben nincs vezérlésmódosító). A szívem az Alfához húz de a népítéletnél nem kap túl sok ó pontot az elektronikai összevisszaság a megbízhatatlanság és a futómű könnyű kopása, de vannak akik pedig szerelmesek bele. Nyitott vagyok más autókra is.

Választ előre köszönöm Bálint!

Kedves Bálint!

Csikós Zsolt cikksorozatának van egy ide illő darabja, fussa át ezt is, hátha talál benne kedvére valót. A Ford Focus egy jó autó, támogatom a megvételét. A rozsdára kell odafigyelni, nagyon sok a rozsdás példány. Az ajtók borítólemezének a visszaperemezéséről lejön a gyári tömítőpaszta és ott kezd el rozsdásodni az összes. Érdemes még megnézni a küszöbök végeit is, valamint a kerékívek környékét. Az Alfa tulajdonlása sokkal inkább emocionális, mint racionális döntés. A 147-esre is jellemzőek a futómű és elektromos problémák. Ha az ember alfás, akkor megbocsájtja az autónak, hogy több törődést kíván, ám ha másképp van bekötve az agya, akkor inkább zavarják ezek a dolgok.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.