Takarékos kis szutykot, szinte bármelyiket

2015.03.14. 13:11

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!

Hamarosan autóvásárlás elé nézek, és szeretném ez ügyben a véleményét/segítségét kérni.

Olyan városi (lehetőleg benzines) kis cirkálót keresek, ami alacsony fogyasztású, megbízható (nem kell állandóan szervizbe rohangálni vele), de ha úgy adódik, pár száz kilométeres utakra is kényelmes legyen.
A keret rá kb. 500 ezer Ft körül van, és eddig az alábbi típusokban gondolkodtam (többnyire a 2000-es évjáratnál fiatalabb autókat nézegettem):
Fiat Punto (2. generációs)
Peugeot 206
Renault Clio
Renault Thalia
Citroen Saxo
Ford Fiesta
Daewoo Kalos

Önnek mi a véleménye ezekről? Melyiket ajánlaná inkább, és melyiket kevésbe?

Válaszát és segítségét előre is köszönöm,

Üdv,
Zsolt

Kedves Zsolt!

Olyan listát állított össze, amiből igazából nem emelnék ki, és nem vennék ki semmit. Nézegesse ezeket az autókat, és azt vegye meg, amelyikből a legjobb állapotút találja. Fiat Punto 2. generáció, előfordulnak már rozsdásodások, de strapabíró autó, az egyik barátomnak már jóval 300 ezer felett jár a kocsija, de még nem volt komoly baja, csak a kopó alkatrészeket cserélték. Peugeot 206, kicsit akadós a váltója, és a hátsó futóműre kell odafigyelni, úgyanúgy, mint a Saxo esetében. Renault Clio és Thalia, mechanikailag ugyanaz, csak az egyik kevésbé szép, viszont van benne egy óriási gödör hátul. Ford Fiesta és Daewoo Kalos, mindkettő jó.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.