Öreg prémiumot 800 ezerig

2015.03.16. 13:47

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!

Autóvásárlás előtt állok, és a döntésben kérném a segítségét.

Három autó között vacillálok: Mercedes C180, Volvo S40 1,6, illetve Audi A4 B5. 1995-1999 közötti évjáratú mind a 3 típus. Ahogy látszik, nem "játszósautó" kell, és nem is azért, mert nem tudnék meglenni autó nélkül, egyszerűen régóta vágyom egy olyan autóra amit valóban a magaménak is éreznék.

Évi kb. 6-8 ezer km-t használnám, ezért gondolkoztam benzinesben, viszont az Audi 1.9 TDI motorja a megbízhatósága miatt lehet érdekes. Szívem szerint a Mercedest venném, mindig ez volt a kedvencem, de a drága alkatrészek miatt félek tőle egy kicsit, mégiscsak prémiumautó volt anno. Az Audinak pedig a futóművére lehetne egy vagyont elkölteni... A Volvo meg csak simán szép.

A keret mindennel együtt maximum 750-800 ezer Ft, ahogy néztem, ennyiért már kapni értelmes darabokat.

Ön melyiket javasolná inkább?

Üdvözlettel,

László

Kedves László!

A régi C osztály már elég messze van a prémiumságtól, és ez tükröződik az alkatrész árakban is. Ha nem gyári alkatrészeket akar venni, akkor a simán a finanszírozható kategóriában van már. Én inkább a rozsdásodásra figyelnék oda, a Merci szeret rohadni. Az ajtók sarkainál, élein, sárvédőíveken, a díszlécek alatt. Az S40-es Volvók között nagyon kevés a szép, elég csúnyán öregszenek.

Az Audi TDI-je nagyon megbízható, és nem annyira érzékeny, mint a modernebb dízelek. Ha nem állandó hidegindítással, rövid távokon használja, azt is megveheti nyugodtan. A futómű alkatrészek már nem annyira drágák, mint annak idején, mikor prémiumnak számított. Az kevésbé valószínű, hogy mindent egyszerre kellene cserélni az autóban. Az árakról tájékozódjon a webáruházban, és eldöntheti, hogy belefér-e a költségvetésbe. Ennyi pénzért már találni nem rozsdás C osztályt, csak keresni kell, és nagyon megnézni. 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.