1,2 TSI vagy 1,8 Ecotec?

2015.03.23. 11:36

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!

Pár éves kompakt egyterűben gondolkodom, nem feltétlen mindennapi használatra. Városra van kis benzines Suzuki Swift...

Szóval, ami célra kell, hogy olykor 3-4 embert kényelmesen tudjon akár nyaralási szinten elfuvarozni több száz km-re. Ülései kivehetőek és variálhatóak legyenek... 2-en szeretünk bringázni a családból és jó lenne, ha 2 kerékpár is beférjen - nem baj, ha néhány ügyeskedő mozdulattal! Kint nem szívesen vinném! Igazából ez a része másodlagos...

Ami tetszik az a VW Touran/Caddy 1,2 TSI páros és az Opel Zafíra B 1,8! Esetleg valami megbízható "puttonyos" személyszállító. Mivel pár éves-ben gondolkodom, turbó dízeleket emiatt kerülöm. Ami még szóba jöhet az a PSA-páros! Amiért írtam Önnek, hogy a TSI-t jó választásnak tartja-e? Megbízhatok-e egy nem túl nagy futású 1,2 TSI-ben? Vagy kerüljem el, és vegyek egy szívó benzinest amiket már kevesen kínálnak. Hosszú távra tervezek: 7-10 év!


Köszönettel!
Andor

Kedves Andor!

Az 1.2 TSI-t kerülném erősen, nem véletlenül szerepel ezen a listán. Az 1.8-as Zafirával jobban járna. Említette még a PSA párost. Ebből nem teljesen világos, de nekem a Citroen Berlingo és a Peugeot Partner jutott eszembe, remélem önnek is. Ezekből is jó lehet egy sima szívó benzines, nem látok benne különösebb gondot, bár néhányan elektromos gondokra panaszkodnak. Francia. Van akinek nagyon jó, és gond nélkül használja, néhány embernek pedig a szerelő lesz a legjobb barátja. Hosszú távon mindenképpen szívó benzinest vennék, nem közvetlen befecskendezésűt és japánt. Mazda 5, Honda FR-V?

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.