Félmillióig valami sportosat

2015.03.24. 11:08

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!

Jelenleg egy Nissan Sunny-m van. Elég sok minden kicseréltem már rajta, de még hosszú a lista és nem szeretnék már több pénzt rá áldozni. Gyenge is ráadásul, cserébe legalább sokat eszik. Ezért döntöttem a csere mellett.

A kérdésem az lenne, hogy 500.000 Ft-ig (+ átírás) mit tudna ajánlani illetve a véleménye érdekelne.

Amiket eddig néztem:
-Mitsubishi Lancer 1,6 (1995) - volt 2 is, imádtam őket.
-Honda Civic 1,5 vtec 114Le (1995-)
-Mitsubishi Colt 1,6 96 utáni széria
-BMW 316i
-Ford Focus 1,6i

BMW-vel és a Forddal kapcsolatban nem vagyok biztos benne, hogy ennyi pénzből tudnék olyat venni, ami állapotra jó és nem viszi el minden pénzem utána. Seat Cordobakat néztem még, próbáltam is de nem tettszett nagyon.

Km óra állás nem izgat, inkább legyen jó állapotban. 2-3-4 ajtós is lehet. Klíma nem számít, jobban szeretem lehúzni az ablakot. Évjárat is változhat egy megfelelő állapotú autóért.

Ami fontosabb, legyen fiatalos, sportos, az sem baj hogy ha nem jön szembe velem minden nap. Tisztában vagyok vele, hogy ezek nem sportkocsik, de azért nem hátrány, ha nem kell sokat gondolkoznom egy előzésnél. Száguldozásra meg ott a motor.

Köszönettel

DR

Kedves DR!

A BMW-vel és Forddal kapcsolatos aggodalmai nem alaptalanok. Mostanában láttam egy-két félmillió körül árult 316-os compaktot, a vállalható jelző egyikre sem illett volna. Az egyhatos motorra a sportos szó sem feltétlenül igaz, helyváltoztatásra alkalmas, sportolásra nem, és az előzést is meg kell majd gondolni. Focus motorjáról sem a sportosság jut eszembe, de az egy jó motor. A Ford esetében inkább a rozsdára kell odafigyelni, az ajtók élein, a lemez visszahajtásánál lejön a gyári tömítőanyag, és elkezd rozsdásodni.

A Lancert már ismeri, arról nem kel semmit mondanom, a Colt ugyanaz csak kisebb a kaszni. A Honda 1.5-öse nagyon jól fogyaszt, bírja a fordulatot, és nem is szokott elromlani. Valamelyik japánt ajánlanám elsősorban, csak a rozsdára figyeljen.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.