Tízéves Mitsubishi Lancert szabad?

2015.03.26. 07:54

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves István!

Hónapok óta olvasom az autóvásárlás előtt állók kérdéseire adott válaszait. Végigolvastam az összes fellelhető írását, de arról az autóról, amit én szeretnék vásárolni, még nem írt.

Egy 2003-tól 2005-ig gyártott Mitsubishi Lancer Wagon 1.6 sport típusú gépjárművet szeretnék vásárolni, melyről véleményét szeretném kikérni. Alapvetően japánautó fan vagyok, szóba kerültek még ebben az évjáratban a Corolla, Civic és a Mazda3 benzines változatai is, de azoknak egy kevéssel magasabb az áruk és kevésbé hordozzák magukon a japán formavilágot.

Amennyiben a megbízhatóság a legfontosabb számomra, mennyire tűnik a Lancer jó választásnak?


Válaszát előre is köszönöm!

Üdv.: Gyula

Kedves Gyula!

A Lancer Sport Wagon nekem is nagyon tetszik, és mechanikailag is elég stabil konstrukció.  A futóművét nagyon szeretem, feszes, de nem kellemetlen. Gyárilag van benne toronymerevítő. A rozsdásodásra kell odafigyelni, jellemzően a hátsó kerékíveken és az ajtók élein. Vétel után csinálnék rá egy alváz és üregvédelmet. Szerintem nem nyúlna mellé vele.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.