Civic kontra Focus kontra Lacetti

2015.03.30. 11:22

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző, 

A véleményét szeretném kérni az alábbi három típusról: Honda Civic 7gen, Ford Focus, Chevrolet Lacetti.

Nagyjából egy millió környéki összeget szánok a vásárlásra, Megjelenésre a Honda Civic 7 generációsa tetszik, de nincs vele semmilyen tapasztalatom, azaz egyszer ültem benne utasként, úgy nagyon megnyerő volt.

Focust 1 gen és Lacettit már vezettem, mindegyik tetszett, nem igazán vettem észre különbséget a kér autó között. Évi 4-5ezer km autózom, ami kevés, viszont nincs garázsom, tehát az autó kint áll a szabadban.

Benzinesben gondolkodom.


Köszönöm,

Gábor

Kedves Gábor!

A Civic megbízható, nem szokott vele probléma lenni, de előfordul, hogy a nyeles tengely csapágy szól a váltóban. Igazából csak a kötelezőkre kell költeni. A Ford Focus-nál az ajtók aljára kell odafigyelni,a lemezek visszahajtásánál szokott lejönni a gyári tömítőanyag és ott kezd el rozsdásodni az összes.
A Lacettiknél a kilincseknél jön le a festék szinte minden esetben, nagy bajuk nem szokott lenni, kicsit többet esznek a többinél. Mellé egyikkel sem lőne, én érzelmi alapon a Civicet venném, mert nagyon szeretem a Hondákat, de ez ne befolyásolja. Azt vegye amiből a legjobb állapotút találja.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.