2015.03.31. 10:51

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 
Kb. három millió körül keresünk terepen is jól menő autót. A RAV4 nagyon tetszik, de ennyiért hány éveset kapunk? A Duster a páromnak tetszik, szerintem túl nagy, meg egy Toyota jobb. Mit javasol ezek közül, vagy van más ötlete?


Koszonom valaszat,
Adrienne

Kedves Adrienne!

Toyotából a kétliteres dízelt venném ha dízel kellene, de ha csak keveset megy, azt is rövid távon, akkor inkább maradnék a benzinesnél. A 2.2-es dízelt nem erőltetném, a problémájával belekerült ebbe a válogatásba is.

A Dacia Duster kivitelében sokkal fapadosabb, nem véletlenül annyi az ára, amennyi. Ebben rejlik a legnagyobb vonzereje is, három millió körül tudunk venni egy új vagy újszerű városi terepjárót. Ebből is a benzineset venném elsősorban, mert az 1.5-ös dci elég hirhedt motor. A befecskendező rendszeréhez egyszer biztos, hogy hozzá kell nyúlni. Mindkettő jól elboldogul a terepen, teszteltük is őket korábban, 1.2.. Üljön bele mindkettőbe, és láthatja majd, hogy azért van különbség a két autó között. Így el tudja dönteni, hogy inkább a használt Toyota vagy az újszerű Dacia.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.