Felkészültél egy használt prémiumra?

2015.04.07. 11:30

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!

Gondolkodom autóváltáson, miután sikerült végre 8 év után kivásárolnom a csodás Skoda Fabia 1.4MPI Elegance típusú gépjárművemet. Szuper gép, alig volt gondom vele az elmúlt 160e km alatt. Előtte volt pár Skoda, Ford, Opel autóm, de úgy érzem, eljött az idő egy jó német prémiumra. :) Persze csak használtban.

BMW 5-ös 2003-tól, 7-es 2002-től, Audi A6 2005-től esetleg A8 2002-től érdekelne főleg. Nézelődtem a 2-2.5m Ft között, de nem igazán tudom, hogy mennyire lehet jó állapotút kifogni ebben az árkategóriában. Az A6 egy klassz kocsi és VW groupos megbízható, jól bevált, magas technikai háttérrel rendelkező szerelőm van, ami nagy kincs. DE a BMW 7-es és az 5-ös is nagyon tetszik. Főleg a nagy bálna. :) Az A8-at mire leírtam talán el is felejthetem, ha igazak a hírek sok velük az elektronikai gond (ha...).

Teljesítmény és vezetési élmény most nem a legfontosabb, 68LE után bármi nagy ugrás lesz és 40 feletti családos ember vagyok. Élvezkedésre van motorom. :) Inkább a költségek alacsonyan tartását és megbízhatóságot céloznám meg némi prémium érzéssel fűszerezve. Minden tapasztalat nagy segítség lenne, mit-milyen áron érdemes vásárolni.


Köszönöm előre is a segítségedet!

Üdv;
Batman a Katlanból

Kedves Batman a Katlanból!

A leveledben volt néhány kedvenc részem:

Úgy érzem, eljött az idő egy jó német prémiumra. :)
Inkább a költségek alacsonyan tartását és megbízhatóságot céloznám meg némi prémium érzéssel fűszerezve.

A Fabia után ez a kategória a költségek tekintetében hipertér ugrás, itt csak az akkumulátor lesz 30-40 ezer. Fel vagy készülve a várható költségekre? Felteszek neked néhány kérdést, és ha ezekre mind igen a válasz, akkor vegyél egy ilyet. Van a zsebedben félmillió bármikor, ha bedöglene rajta az automata váltó vagy valami nagyobb dolog? Ha van is rá pénzed, mosolyogva fizetnéd ki? Ha három hónappal ezután megint kellene 2-300 ezer valami apróságra, az is sima ügy? Van egyenként 150-200 ezred téli és nyári gumi garnitúrára?

Sokan esnek ebbe a hibába, hogy elkezdik nézegetni a prémiumautókat, de nem gondolnak ezekre dolgokra. Az egyik barátomnak van egy BMW 530D-je, és volt olyan év, hogy ráment az autóra egymillió forint. Neki belefért, de ezt az évet azért ő is megjegyezte. Egy ilyen öreg prémium autónál neked is lehet egy ilyen éved. Ha a költségek alacsonyan tartása a cél, akkor vegyél valami szívó benzines japánt, és tartsd meg a motorozást élvezetnek.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.