Strapabíró összkerekest kétmillióig

2015.04.11. 15:33

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!

Oktatással foglalkozom, jellemzően több országban. A legnagyobb helyet a mentődeszkák foglalják (1,9 m x 0,7 m x 0,1 m), 3-4 db. Bábuk, bólyák, illetve 8-15 db mentőszivacs (1,2 m x 0,1 m x 0,2 m), a többi már csak apróság. Télen-nyáron szükséges autóznom, akár hosszú távon is (300-1500 km), határoknál szerpentin, télen sok hó, stb. Emiatt gondoltam a 4x4-re.

Jelenleg egy Opel Astra G 1,4 Twinportot használok (5 ajtós, igen! kicsi autó); nagyon szűkösen, de beférek, ki van centizve minden, viszont más már nem fér el az autóban (sem személy, sem eszköz), a fogyasztással megbarátkoztam már (~9 l).

A kérdésem az lenne, milyen autót tudna ajánlani max. 2 millió forintig, ami:
- nagyobb mint az Astra G
- ha lehet, ötajtós, ha nem, akkor kombi, vagy SUV
- 4x4 meghajtású
- lehet benzin, akár diesel
- annyit, vagy számottevően nem többet fogyaszt mint az astra (~9 liter)
- cuccokat berakva is elférünk benne ketten legalább (3 jobb lenne)
- ésszerű keretek között "fair" összeg a fenntartása
- lehetőleg több, mint 90-100 paripa, nyomatékos (tehát rakott kocsival is tudjak azért előzni gond nélkül)


Köszönettel,
Tamás

Kedves Tamás!

A 4x4 hajtás iránti igényt nem mindig értem, szerintem önnek sem kell, mert a G Astrában sincs, és mégis elment vele. Szerintem a rendes gumi megválasztása fontosabb, mint a 4x4, hiszen nálunk alig van hó, gondoljunk csak az idei vagy a tavalyi télre. Van olyan barátom, aki ragaszkodott a 4x4 hajtáshoz, mert horgászni jár, és ott mennyire jól jön, aztán elmentünk együtt pecázni, én a Lupómmal, ő meg a 4x4-gyel, és egyikünk sem akadt el, de még csak nem is voltunk necces helyzetben.Szerintem önnek sokkal praktikusabb egy kombi, mint az ötajtós kaszni. A Skoda Octavia kombi jutott eszembe az 1,9-es TDI-vel, mindegy, hogy PDTDI vagy a régebbi. A régebbi nyilván egyszerűbb, de a PD-vel sem szokott baj lenni. Nagy benne a hely, elfér benne a felszerelése, van belőle elsőkerekes és 4x4-es is, bár az utóbbi elég ritka, viszont a kétmilliót sem kell elkölteni. Az Octavia II-ből is lehet ilyen 4x4-est találni, az szebb is, nagyobb is, kényelmesebb is.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.