Kis fogyasztásút harmadik autónak

2015.04.15. 10:25

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Becsületnepper!

A címben említett funkciót jelenleg egy Fiat Seicento tölti be. Helyette szeretnék egy hasonlóan kis fogyasztású, megbízható de kicsit nagyobb méretű (és ezáltal talán biztonságosabb) autót.

Bevallom, a Seicentoban félek az M2-n nap mint nap közlekedni. Elsősorban a Renault Clio-t nézegettem bár ahogy utánanéztem, azt nem szívesen ajánlja.

700.000 Ft-nál többet (ebbe beleszámoltam a Fiat eladását is) nem szánnék a cserére. Az autót tavasztól őszig használom, napi 60-70 km megtételére (munkába járás). A Honda Jazz valóban tetszik, de ennyibe az sajnos nem fér bele. Peugeot 206-osom volt régebben, de annak az elektronikájával rossz tapasztalataim voltak. Milyen autót javasolna erre a célra?


Válaszát előre is köszönöm:

Sanyi

Kedves Sanyi!

A Seicentonál gyakorlatilag minden nagyobb és minden biztonságosabb. A törésteszteken, ha jól emlékszem, ennél rosszabbul semmi nem szerepelt annak idején. Ezért a pénzért még nem nagyon lehet még sok csillagos törésteszteket venni, de nagyobb autókat igen. Elsőnek a Peugeot 106, Citroen Saxo 1.5 D jutott az eszembe. Ha elég ekkora méretkülönbség is, akkor ezekben egy szétüthetetlen 1.5-ös szívó dízel van, négy literrel vagy alatta elmennek százon, a hátsó futómű a gyenge pontjuk.

Ha kicsit nagyobb kellene, akkor egy Seat Ibizát vennék, az 1.9-es TDI-vel vagy SDI-vel. A TDI-k, különösen a 110 lovas, elég jól szedik a lábukat, az SDI a következő évszázadban is menni fog.  Ha benzines kellene, akkor egy békalámpás Corollából, már nagyon jót lehet ennyiért venni.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.