2015.04.18. 11:56

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!

Napi 70 km munkahelyre ingázáshoz (autópálya), plusz heti pár alkalom pizzafutárkodáshoz keresek olcsó, megbízható autót. Fontos, hogy gazdaságos legyen, mert mindkét munkahely fix üzemanyag-költseget térít és szeretném, ha ebből valamennyi jutna karbantartásra is. Az alábbi tipusokat nézegettem eddig. Ezek mind tetszenek, a Peugeot volt is már, szerettem. De ha van más tippje, örömmel veszem.

Peugeot 106 dízel (A pizzázás miatt aggódom, vajon hogy bírná a start-stop üzemet)

Toyota Yaris első széria 1,0 vagy 1,3 benzin?

Ford Fiesta 2002 előtti 1,2 benzin

Nissan Micra 2002 előtti 1,0 vagy 1,3 benzin?


Köszönettel, Barna

Kedves Barna!

A Peugeot 106 ugyanaz, mint a Citroen Saxo, csak más elemek vannak rácsavarozva. A dízelnek nem a sok indítás a gyengéje, hanem a sok hidegindítás. Ha a motor meleg, és futárkodás közben az lesz, akkor semmi baja nem lesz, maximum az önindítót kell korábban felújítani. A hátsó futóműre érdemes odafigyelni jobban. Az 1,5-ös dízel szinte agyonüthetetlen, a világból kimegy, és nem eszik semmit. A Micra és a Yaris is jó, de erre a felhasználásra a franciát venném mindenképpen, semmi nem eszik ennyire keveset.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.