Almera helyére valamit, ami nem francia

2015.04.19. 10:12

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!

Eljött az ideje hogy lecseréljük az 1.4-es Almerát (Hatchback, 2000 előtti), de teljesen tanácstalan vagyok.

Paraméterek: 2 gyerek+2 felnőtt, évi 15-20ezer km amiből sok (70-80%) autópályán várható, de a többi a falun belüli igen rövid távokból jön össze.

Elvárások: Általánosságban elmondható hogy ha egy kicsivel virgoncabb az Almeránál, halkabb (de legalább nem hangosabb) autópálya tempóban és férő-/pakolóhelyben olyan vagy jobb akkor már okék vagyunk. Futott km max 120.000 és ha lehetne, ne legyen túl öreg (2008-tól). Szempont továbbá a fogyasztás és a szervízköltségek is.

Határnak 2 Misit tűztünk ki. Nézegettünk Focus-okat, meg Civic-eket de az 1.6-osok már verik a plafont vagy inkább kiesnek. Esetleg az 1.4-esek is teljesítik a kritériumokat? A Kia Ceed-ekből meg nincs benzines, kérdés hogy ilyen felhasználás mellett szabad-e ezekből a dízelt venni? De bármi más ajánlást is megköszönök.


Köszönettel, Tamás

Kedves Tamás!

A Kia Ceedben egy nagyon jó dízel van, stabil befecskendező rendszerrel, nagyon megbízhatóak. ugyanez a technika van a Hyundai i30-ban is. Ami a legjobb bennük, hogy nincs ezekben az autókban kettőstömegű lendkerék. Valamiért sűrűbben kiég az első tompított, de ennyi. Jól fogyasztanak, jól mennek, bátran vegye meg.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.