Jó áron E90. Belevágjak?

2015.04.20. 13:15

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző,

jelenleg egy 2006–os Peugeot 307 boldogtalan gazdája vagyok, szeretnék szabadulni az autótól. Gyakran és sokat kell költenem az autóra, ami nem hálálja meg a törődést, ezért döntöttem a váltás mellett.

Egy ideje már keresgélek, több típus is tetszik, azonban dönteni még nem tudtam, melyik mellett kötelezzem el magam. Mivel főképp városban használom az autót, csak benzines jöhet szóba. Tetszik a 2006 – 2008 közötti Honda Civic 1.8- as szívóval illetve a 2005 – 2006 környéki Accord 2.0 is. Mivel egyelőre egy gyermekem van, úgy gondolom, a méreteiben a Civic is megfelelne. Továbbá nézegettem még az E90 BMW 318i –ket, 2007 –ig bezárólag, ezeket főképp kombiban. Itt már probléma, hogy nagyon szűk a választék a magyar piacon ezekből az autókból, külföldről behozni pedig annak ellenére, hogy jobban megérné nincs időm/kedvem. És itt jött a csavar a történetembe: egy barátom külföldi munkavégzése végeztével eladná 2006 –os E90 330i –jét. Jutányos áron megkapnám, kevés kilométerrel (140e), normálisan karbantartott állapotban. Többször vezettem azt az autót, valami elképesztő, amit tud, főképp egy 307 –es volánja mögül (üdv a trolloknak).

A kérdésem arra irányulna, hogy az N52B30 mennyire számít megbízható motornak? A népítéleten 3 db ilyen értékeléssel találkoztam, egyiket sem találtam kielégítőnek. A magasabb üzemanyag fogyasztáson (9-12l) felül milyen plusz költségekkel járna egy ilyen autó egy 318i, Civic 1.8 –al szemben? Ha ez az autó nem került volna képbe, főleg nem kedvező áron, eszembe nem jutna egy 3000 –es benzines autót venni. Ebben kérném a segítséget, hogy rá-, vagy le- beszéljen róla.


Segítségét előre is köszönöm!

Üdvözlettel,
István

Kedves István!

A Civic nem romlik el, nagyon szeretem, de ezek is megbízhatóak. A BMW sorhatos szívó motorjai nagyon tartósak, még mostoha bánásmód mellett is bírják a kiképzést. Ez a három literes egy nagyon jó motor, szépen szól fordulaton, és ami még fontos, hogy jó helyen kapar az autó. Nem beszélem le, sőt! Nagyon hajrá, vegye meg!

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.