Második autót félmillióig

2015.04.22. 10:35

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Becsületesnepper!

Második (hölgy-) autónak vennénk valami kicsi, de klímás és megbízható járgányt. Egyelőre - talán naívan - abban bízva, hogy találunk olyat, ami nagyjából 500 ezer forintban megáll (a vétel utáni kötelezőkkel). Egyelőre a sokszor rohadó Ford Ka, illetve a ránézésre izgalmas Lancia Ypsilon merült fel, de laikusként nem tudjuk, hogy egyáltalán érdemes-e ezeket nézni, vagy mi lehet a legjobb típus a fenti paraméterekkel (ha némi stílusra is vágyunk, de elsősorban a megbízhatóságra).


Előre is köszönöm a segítéget,
Tamás

Kedves Tamás!

A Ford Ka az egyik legrohadósabb autó, a tankajtónál és a sárvédőknél nagyon sok rozsdásodik. Ka-ból a Sport Ka a legizgalmasabb, de az sajnos nincs ennyiért. Lancia Ypsilon volt a Vályi Pistáéknak is, ők nagyon szerették. Nekem azonban más tippem volna, vegyenek egy bakancs Micrát, nem fogják megbánni. Fenntartás szempontjából ugyanannyira nem romlik el, mint a régi Swift, csak minden ízében sokkal igényesebb annál. Ezeknél az öreg autóknál a rozsdára figyeljenek oda nagyon, illetve a Micrában ne csörögjön a vezérlés.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.