Közlekedőedényt millió alatt

2015.04.25. 12:31

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepper!

Munkahelyváltás miatt napi 200km-t kell autóznom a jövőben, 90%-át autópályán. Ehhez a feladathoz keresek egy megfelelő járművet.

Paraméterek:
1) Alacsony fogyasztás (a Ft/km költséget kell alacsonyan tartani)
2) Megbízhatóság.
3) Kényelmes/elviselhető vezetőülés és menetkomfort. 187cm vagyok, szeretnék elférni, illetve jó lenne az autó bírná az autópálya tempót.

A keret kb 600.000 Ft + átírás. Vezetési élmény, benzin/dízel kérdés nem számít, közlekedésre kell. Elvileg 2 személyes kishaszonjármű is szóba jöhet, bár azokból jellemzően csak a nagyonsokat futott kategória van. A járműveimet általában rendben tartom, inkább költök rájuk, de üzembiztosak legyenek ez a fontos.


Tanácsát előre is Köszönöm!
Tamás

Kedves Tamás!

Valami 1.9-es régi TDI-t vennék, mondjuk egy Golf III-ast. A legegyszerűbb ezek között a 90 lovas TDI, 1Z motorkóddal, az tényleg örök, mint a nyomorúság. A rozsdára kell odafigyelni a karosszérián az ajtók élénél, az első sárvédőkön. küszöbökön. Tudják a 140-es tempót vidáman, és keveset esznek, olcsó az alkatrész hozzájuk.

Sok ember nem is gondol rá, és egy észrevehetetlen autó a forgalomban, de a Seat Toledo első generációja is nagyon jó lehet erre a célra, szintén TDI motorral. Ott is a rozsdára kell odafigyelni.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.