BMW E30-at veszek, milyen legyen?

2015.05.03. 10:36

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!

Szeretném megvenni az első autómat, ami egy E30-as lenne. Még gyerekkoromban beleszerettem ebbe a típusba.

A kérdésem az lenne, hogy melyiket ajánlaná: 316 vagy 318? Melyik évjárat, milyen típusú motorral? Sok helyen olvasom, hogy a 320-nak szebb a hangja, ami azért számítana, de nem akarok olyat venni, ami 8 liternél többet fogyaszt, és olyat se, ami igazából egy roncs. Mire figyeljek oda vásárláskor? Eesetleg van olyan módszer, amivel kiszúrhatom, hogy a kilométerállás tényleg valós-e? Itthonról vegyem, vagy megéri Ausztriából, esetleg Németországból behozatni?

Maximum 550-600.000 Ft-ot szánnék rá, és hosszú távra tervezek. Akár örökre.


Köszönöm a segítségét.
Üdvözlettel Sándor.

Kedves Sándor!

A jó állapotú E30-asok ára meredeken megy fölfelé, divatos autó lett, nagyon sok olyan korú fiatal rajong értük, aki még nem is élt akkor, amikor gyártották őket. Az 550-600 ezerrel bajban lesz, mert a jók már drágábbak, de ha kis motoros kell, azt még talán talál, a 325-ös már aranyárban van. A 316-os nem túl erős, és nem is eszik keveset, a 318-as már jobb egy fokkal. A 320-asnak már szép hathengeres hangja van, de nem eszik nyolc litert, sőt. A legjobb motor az E30-ban a 318IS, jól megy, jól is fogyaszt, de ritkább.



Ezeknél az autóknál arról álmodozni, hogy kiderül a valós kilométeróra állás, már hiú ábránd. Meg kell nézni milyen állapotban van, és megvenni. Kintről nem éri meg behozni, ha ennyi pénze van, mert nem jön ki a keretből egy normális állapotú példány. Akkor érdemes kintről hozni ilyeneket, ha van pénz bőven, mert kint is fölfelé mennek az árak, és ha valami jobb állapotú, vagy ritkább példányt akarunk a magunkévá tenni.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.