Városba VW Lupo vagy Audi A2?

2015.05.09. 14:04

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!

Második autónak városi használatra keresek autót. Két típust néztem ki. VW Lupo és Audi A2. Mechanikában benzinesen azonosak, de a prémiumabb felszereltség az Audi felé húz. Na és a Space Frame, ami soha el nem rozsdál.

A kérdésem: melyiket érdemesebb választani? Az Audi fenntartása lényegesen többe kerül?


Üdvözlettel:

Csaba

Kedves Csaba!

Nemcsak a benzinesekben van azonos mechanika, de a dízelekből is mindkettőben benne van az 1,4-es és az 1,2-es háromhengeres dízel is. A Lupo kicsit orrtolós, a csomagtere jelképes, és a hátsó ülések sem túl nagyok.



Az Audi A2 nekem is nagy kedvencem. Az Audinál inkább az 1,4-es motort választanám, az 1,6-osban vannak olyan alkatrészek, amiknek a cseréje költséges lehet, és lényegesen bonyolultabb is. Szerintem nem olyan sok pénz fenntartani egy A2-est, de vásárlás előtt tájékozódjon az alkatrészárakról, hogy ne legyen meglepetés. Az A2 szerintem is lényegesen jobb, használhatóbb autó, mint a Lupo, és nem csak a nagyobb helykínálat miatt. 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.