Volvo V50 után fiatalítanék

2015.05.30. 08:40

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!

Jelenlegi autómat szeretném újabbra cserélni - Volvo V50 (2007.10.) 1,8 benzin. Nagyon imádtam ezt az autót - az olajcseréken, és a kopóalkatrészeken kívül soha nem volt rá gondom, de szeretnék egy kicsit fiatalítani (220.000 km van benne, és úgy gondolom hamarosan egy nagyobb összeget rá kellene költsek - ezt inkább egy újabb autóra szánnám - lehet nem jó a gondolkodásom :-) ).

Továbbra is családi kombiban gondolkoznék, ugyanis hamarosan négy főre gyarapszik a család, és eddig is ki tudtuk használni ezt a mértetet egy gyerekkel. Nagyságrendileg olyan 3,5 M Ft-ot szánnék rá, mindenféleképpen benzines autóban (sajnos volt pár rossz tapasztalatom a dízelekkel), 2010-2013 évjáratokban gondolkoznék, és ne legyen benne sokkal több mint 100.000 km - elvégre egy kicsit fiatalítani akarnám a Volvo-t. Ezen kívül természetesen szeretném, ha megbízható lenne, nem fogyasztana túl sokat, ugyanakkor legyen benne egy kis erő- legtöbbször ugyanis egyedül utaznék vele- szóval ha lehet legyen élvezetes a vezetés - nincs sok igényem :-)


Amiket nézegettem:

Skoda Octavia 1,4 TSI v. 1,8 TSI
Toyota Avensis 1,8
Ford Mondeo 2.0
Hyundai I40 1,6 vagy 2.0
Peugeot 508 SW 1,6 THP

Igen, elég vegyes felhozatal, ha tehetném összekeverném a Peugeot kényelmét a Skoda 1.8 TSI motorjával, és a Ford kiváló futóműjével. De nem lehet :-) Szóval a Skodák azért szimpatikusak , mert stabilak, az 1.8 TSI- ről jókat olvastam, megbízható, és dinamikus motornak írják, az autóhoz könnyen lehet alkatrészt szerezni- ugyanakkor minden második autó Skoda az utakon. A Ford, és a Toyota , és a Hyundai is tetszik, de sajnos nem találok belőlük túl sokat a piacon, és kevésbé dinamikus a motorjuk a Skodához képest. A Peugeot megbizhatóságában, és alacsony szervízigényében kételkedek, ugyanakkor nagyon szép autó.

Ezek az én "tudatlan" pro és kontra érveim, de nem vagyok biztos abban, hogy reálisan látom a helyzetet.

Nagyon érdekelne minden tanács, javaslat.


Válaszát előre is köszönöm!

Gábor

Kedves Gábor!

Én semmilyen TSI-t nem vennék magamnak, az egész turbós korszakot zsákutcának tartom. A PSA és a BMW közös fejlesztésű THP, más néven prince motorja szerintem az utóbbi idők legrosszabb motorja, csak akkor vegye meg, ha szereti az orális szexet a barlangos test rossz végén. Ha benzines, akkor japán vagy koreai szívómotor, már ha a nyugalmat és nem az izgalmat keresi, de a Mondeo sem rossz.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.