Jól pakolható, dinamikus autót műszaki analfabétának

2015.06.01. 12:21

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületes Nepper!

A tanácsát szeretném kérni, hogy milyen autóra cseréljem le a jelenlegi Suzuki Sedan 1.3 GLX-emet, amivel tökéletesen meg voltam elégedve, de 13 éves szegény és közel 500 000 van benne.

Max. 1,5-2 millió a keret, lehetőleg magas építésű, jól pakolható és mindenképpen dinamikus és megbízható autót keresek. Heti 300-400 km-t ingázó nő vagyok, két gyerekkel, egy kutyával, sportos vezetési stílussal és abszolút műszaki analfabetizmussal. Akár kombi is lehet, ha megfelelően dinamikus és jó az úttartása. Mit tanácsol?

Kedves Kérdező!

Van a paraméterei között egy ellentmondás, amivel nem tudok mit kezdeni. Magas építésű legyen, jól pakolható és dinamikus. A magas építésű az vagy egyterű vagy terepjáró. Ezek nem kimondottan a dinamikusságról szólnak, de a pakolhatóság megvan bennük, legalábbis az egyterűekben. Szerencsére utána megemlíti a kombit is, ami ugyan nem magas építésű, de pakolható, és én is ezt ajánlanám önnek. Amire gondolok elsősorban az a Honda Accord vagy a Toyota Avensis. Ezeknek elég nagy a csomagtartója ahhoz, hogy esetleg egy kutya box mellé még csomag is beférjen, és nem is szoktak komolyabban meghibásodni. A menetdinamikai igénye egy nagyobb benzinessel még ki is elégíthető, az Accordnak például nem is rossz a futóműve, ami az élményhez nem nélkülözhető.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.