Kis fogyasztású dízelt sok pályához

2015.06.11. 07:44

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!

Napi munkába járáshoz (kb. 250 km, 90% autópálya) szeretném kérni a tanácsodat egy megfelelő autó kiválasztásában. Mivel ennek minden költsége a saját pénztárcámat terhelné, fontos az alacsony fogyasztás, a megbízható működés, alacsony fenntartási költség.

Ekkora éves futásnál természetesen dízelben gondolkodom. (Alsó) középkategóriára gondoltam a kényelem és a biztonság miatt, és így családi autóként is használható lenne. Lehet szedán, kombi egyterű, mindegy. Talán a Renault, amitől ódzkodok.

A keret kb. 1.500.000 Ft (+10-15% ha valami nagyon megérné)+ átírás, szervíz, stb... Gondolom alacsony futású autó ebben az árkategóriában már nem nagyon fellelhető, 200.000 km felettit érdemes még megvenni ilyen használatra? Max 1-2 évre tervezek vele, utána cserélném.


Köszönöm segítségedet.

Üdv:
Balázs

Kedves Balázs!

Én nem is költenék el ennyit a kocsira, mert a nagy futás amortizálja az autó árát is, és majd amikor eladásra kerül a sor nem mindegy mennyiből avul az autó ára. Körülnéznék, és valami 1.9 TDI-t vennék. Minden bokorban van hozzá alkatrész, sokan értenek hozzá, nem egy elromlós fajta, 600-800 ezerért már lehet venni használható darabokat, amiket nem kell azonnal generálozni. Én ugyanezért vettem a Fabiámat, kellett valami, amivel kirohangálok Németországba, hogy ne a családi kocsiba kerüljön bele évi ötvenezer, és ne annak az árát amortizáljam le az extrém futásteljesítménnyel.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.