Tíz évnél fiatalabbat 1-1,5 millióig

2015.07.01. 10:39

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Becsületesnepper,


Milyen típusokat tud ajánlani az alábbi feltételekkel:

- 10 év alatti (rajtam kívülálló követelmény sajnos)
 - többnyire városi használatra
 - 5 személyes
 - ne legyen "doboz feeling" benne ülni (ilyet érzek pl egy Swift-ben vagy egy Daewoo Matizban stb)
 - megbízható márka, olcsón szervizelhető

Alapvetően 1 millió Ft-ig (de ha nincs, akkor 1,5), természetesen minél alacsonyabb fogyasztással. Opel Astra H-t, Vectra C-t néztem pl, de nem tudom, volna-e alacsonyabb fogyasztással. (Illetve azon belül milyen motorral?) Ford Focus?


Köszönettel,
Márton

Kedves Márton!

A C Vectra volna alacsonyabb fogyasztással, a dízel. Nem írta, hogy mennyit mennek évente, de főleg városi használatra inkább a benzines. A benzinesek közül az 1.8-as a legkisebb benzines motor, nem fogyaszt rosszul, de egy 1.6-os, 1.4-es motor nyilván kevesebbet eszik. A H Astra és a Focus hasonló fogyasztást produkál, a Focusnak jobb a futóműve, de az Astra sem rossz.

Benzines autóknál a fogyasztás sokkal inkább függ a lábunk súlyától, a különböző típusok fogyasztási adatairól itt tájékozódhat. Az egymillió forintos értékhatárt nyugodtan felejtse el ha tíz évnél fiatalabb H Astrában illetve Focusban gondolkodik, ez az álmodozás kategória, a jók egymillió fölött vannak bőven. Mindkettőt megveheti nyugodtan, nézegesse őket, és azt vegye, amiből jobb állapotút talál.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.