2015.07.03. 11:12

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!

Adott egy nő, aki olyan autót szeretne, ami csajos is, fenntartható is, megy is. A 2004-2005-ös évjáratot böngészve találtam rá erre a három (Kia Picanto, Hyundai Getz, Chevrolet Spark), általam szimpatikusnak talált modellre, árban még éppen megfelelő 500-600 ezer Ft között. Innentől viszont eltanácstalanodtam, hogy melyik irányba induljak, lévén mind a háromból találtam jelenleg eladót, de van, ami vidéken csücsül, és ha nem érdemes, akkor nem utazgatnék 200 km-t feleslegesen.

Továbbá dilemma, hogy van, amelyik árban alacsonyabb, ugyanakkor csk 4 hónap műszaki van rajta, míg a másikon pl. 2017/6.hó. Melyik a gyanúsabb, ha friss műszaki van rajta, vagy ha el akarja adni valaki pár hónappal a vizsga előtt?

Te melyiket ajánlanád elsősorban?

Kedves Kérdező!

A Hyundai Getz, a Chevrolet Spark, és a Kia Picanto is mind Koreában készült, hasonlóan megbízható egyszerű technikával rendelkeznek. A Sparkban a Matizból örökölt háromhengeres motor van, kicsit fésültek rajta, de akkor is csak három henger, jobb a négy. A Hyundai Getz és a Kia Picanto azonos alapokkal rendelkezik, én inkább ezeket venném, ha ebből a háromból kellene választani. Ha szeretne jobbat, igényesebbet, akkor vegyen egy K11-es bakancs Micrát, az sokkal jobb ezeknél.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-