Fiatalnak öreg autót

2015.07.20. 15:17

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Üdvözletem!

Viszonylag fiatal vagyok (24) és mindig is az öregebb autókat szerettem. A család régi Renault 18 tls-ét nyüstöltem. Soha nem volt vele gond (mondjuk annak ellenére hogy 30 éves csak 50 000-km-t futott). Mindíg gondját viseltük, ahogy azt illik. Most szeretnék magamnak vásárolni valamit ami a kora ellenére még mindig stílusos.

Pár jármű, ami különösen tetszik: BMW E30, Mercedes E190, régi VW Scirocco, vagy akár egy 2-es GTi Golf. Ott van még a GSI Kadett. Tetszenek ugyan még a régi régi Opel Manták és a Renault Alpine-ok de ezek annyira öregek, hogy lehetetlen találni és felújítani is egy vagyon. Tudom, hogy jobban járnék egy olyan autóval ami újabb, de én inkább egy régebbit vennék, felújítatnám még ha árában jobban is jönnék ki egy újabbal.

A Kérdésem az lenne, hogy melyek azok az autók amelyek hasonló kategóriában vannak az előbb felsoroltakkal, de még található hozzá alkatrész és nem eszi meg a későbbiekben a gatyámat is.


Köszönöm előre is.

Kedves Kérdező!

Korábban már írtam egy szösszenetet, ami nagyrészt megfelel a levelében írtaknak. Érdemes elolvasni,van benne két jó videó is. Az E30 nagy kedvencem, ma újra reneszánszát éli a típus, ez meg is látszik az árakon, a rendesebb darabok már közel vannak a millióhoz vagy azon túl. Ebből az egyik legjobb a 318 is, már jól is megy, de még nem fogyaszt sokat. Ahogy Dévai Zsolt barátunk mondta, délutáni motor, 4-7-ig megy. E30-ból azért még lehet tényleg jókat találni.

A 190-es Merci sosem tartozott a kedvenceim közé, a benzinesek karaktere valahogy sosem fogott meg, nincs egy olyan motorja sem, ami egy kicsit is fickósabb lenne. Sciroccóból évek óta nem láttam vállalható állapotút. Ebből is volt GTI motoros, de az még ritkább, mint a Golf GTI. Most, hogy így nosztalgiázunk, eszembe jutott, hogy még sosem vezettem Corradót, de a napokban láttam egy szépet az úton, és rendesen megkívántam.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.